Szolgáltatások

Prevenció

Egészség megőrzés

Egyéni elméleti, gyakorlati ismeretekkel, és tanácsokkal motiválják dentálhigiénikusaink az otthoni szájápolási rutint. Rendelőnkben higiénikusaink iTOP minősítéssel rendelkeznek. Ez egy személyre szabott szájápolási protokoll, melyet minden páciensnek egyedileg, igényeinek és fogazati állapotának megfelelően alakítunk ki. Megmutatjuk, megtanítjuk: a helyes fogkefe használatát kifejezetten a saját fogait figyelembe véve, a saját fogközeinek tisztítását a megfelelő méretű és típusú fogköztisztító eszközökkel.
Megmutatjuk a fogköz tisztító kefe és a fogselyem alkalmazását valamint azt, hogyan tarthatja fent a fogak és szájüreg egészségét, még a nagyon nehezen elérhető, specifikus helyeken is.

Irányított Biofilm terápia GBT

A biofilm, vagy biohártya mikroorganizmusok egy felületen összetapadt, egybefüggő bevonatot képező sejtjeiből áll. A dentális plakk egy biofilm, mely a szájüregben található kemény felszíneken alakul ki, mint a fogak, implantátumok és protézisek. Miután a fogszuvasodás és a fogágybetegségek elsődleges etiológiai tényezője, a dentális plakk eltávolítása kardinális. A dentális plakk nagyon szorosan tapad a különböző felszínekhez, megszabadulni tőle mechanikus roncsolással lehetséges. GBT-vel ((Guided Biofilm Therapy®)) akár a biofilm 100% eltávolítható. A folyamat részeként láthatóvá tesszük a biofilmet a fogakon és az ínyen ún. plakkfestéssel. Az eredmény azonnal látható, ha nincs festék, nincs biofilm sem. Fájdalommentes, kényelmes, és rövidebb ideig tart mint a hagyományos ultrahangos kezelés.