Szolgáltatások

Konzerváló fogászat

Fogrestauráció

Fogmegtartó kezelések közé tartoznak. A fogak restaurációja, helyreállítása a legtermészetesebb valójukban, az anatómiai és funkciós vonásokhoz hűen zajlik. Speciális anyagválasztás, technika, és szellem amely a szépséget létrehozza. A siker a beavatkozás láthatatlansága.
,,Biomimetikai szemlélettel, azaz a természet szerkezet-felépítési, és funkcionális szabályszerűségeinek együttes hasznosításával végezzük a fogak helyreállító beavatkozásait. ,,Ez nem a természet direk másolása, ez a természetben találat analógiák felismerése, inspiráció”. – Mindezek birtokában a kutatások, a legújabb megoldások alkalmazását jelenti.”

/Dr Szilágyi Iván/

Gyökérkezelés (Endodoncia)

Az endodoncia a foggyökér körüli gyulladás megelőzésével, illetve gyógyításával foglalkozó szakág. A fogbél gyulladása, bakteriális fertőződése esetén a folyamat nem visszafordítható, gyökérkezelésre van szükség. Az esetek többségében a gyulladást kínzó, nehezen csillapító fájdalom kíséri amely végül a fog elhalásához vezet. A kezelés során a fogbélűrt és a gyökércsatornákat feltárjuk kémiai, mechanikai úton fertőtlenítjük, ún. gyökértöméssel zárjuk a lehető legkevesebb foganyag eltávolítása mellett. Sarkalatos pontja az eljárásnak a kezelt fog izolálása a szájüregtől, az újrafertőződés preventálása okán. Rendelőnkben minden páciensnél új gyökérkezelő tűt használunk, a tűtörés, és a fertőzés elkerülése folytán.